schimburi de plante , seminte...etc ..
+9
mary24
miky_28
marika
anuta22
paul_A
m23luiza
bubulinutza
florares
simona
13 participanți
Pagina 3 din 5
Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: schimburi de plante , seminte...etc ..
ma bucur bubu ca ti-ai gasit planta care ti-o doreai....dar am si eu o intrebare...imi trimiti si mie un pui din tradescantia spathacea, nu il vreau cu radacina sau ghiveci ci pur si simplu un puiut.....
Dap! Iti trimit cu placere! Vineri sau cel tarziu luni il pun la posta! Daca mai vrei si altceva sa imi spui!
adriana ...ce sati trimit de la mine???
ce pot din toate???
ce pot din toate???
buna
si eu sunt dornica de a face schim de plante mai ales ca acum incep sa le ,,tund,, si schimb pamantulsi ghivecele
asa ca........
astept cu drag amatoare de a face schimb pwp
si eu sunt dornica de a face schim de plante mai ales ca acum incep sa le ,,tund,, si schimb pamantulsi ghivecele
asa ca........
astept cu drag amatoare de a face schimb pwp
iulia-
Numarul mesajelor : 157
Varsta : 36
Localizare : prahova
. :
Data de inscriere : 07/09/2009
Iulia, cred ca tu mi-ai dat si mie mail pe aceeasi tema?
Pune si tu poze cu plantele tale aici: https://happy-family.1forum.biz/ghivece-si-plante-f82/poze-cu-plantele-mele-de-ghiveci-t1244-40.htm sa putem vedea ce ai si tu!
Din yucca nu dau pt ca mai am un singur buchet de frunze, maranta am tuns-o deja, iar violetele (ciclam si mov sunt mature) acum isi termina inflorirea si deja am frunze multe rezervate, asa ca nu mai pot da din ele (le-am rezervat in schimbul muscatelor de diverse culori, trandafir de gradina si trandescatia curgatoare! si pt Simona)!
Cyclamen se inmulteste prin divizarea tuberculilor sau prin seminte, iar a mea acum e un repaus, are un singur tubercul si nu a avut timp sa face seminte (o am de o luna!).
Dupa weekendul asta, posibilitatile mele de schimb de plante s-au diminuat simtitor!
Pune si tu poze cu plantele tale aici: https://happy-family.1forum.biz/ghivece-si-plante-f82/poze-cu-plantele-mele-de-ghiveci-t1244-40.htm sa putem vedea ce ai si tu!
Din yucca nu dau pt ca mai am un singur buchet de frunze, maranta am tuns-o deja, iar violetele (ciclam si mov sunt mature) acum isi termina inflorirea si deja am frunze multe rezervate, asa ca nu mai pot da din ele (le-am rezervat in schimbul muscatelor de diverse culori, trandafir de gradina si trandescatia curgatoare! si pt Simona)!
Cyclamen se inmulteste prin divizarea tuberculilor sau prin seminte, iar a mea acum e un repaus, are un singur tubercul si nu a avut timp sa face seminte (o am de o luna!).
Dupa weekendul asta, posibilitatile mele de schimb de plante s-au diminuat simtitor!
GABITA a scris:gata simo, am fost astazi la posta si am pus coletul.....ti-am mai pus cateva plante, sper sa iti placa si sa se prinda, pentru ca nu au radacini....pup
leam primit si am si pus din ele
si in plus o floare care e la fete in camera si am uitat sai fac poza , mersi mult !
buna simona
o sa primesti curand si plantele de la mine
sper sa-ti placa
te pup
sper ca iti vor fi pe plac
pwp
o sa primesti curand si plantele de la mine
sper sa-ti placa
te pup
sper ca iti vor fi pe plac
pwp
iulia-
. :
VA PUPP!
IULIA MULTUMESC FRUMOS!
ACUM SEARA AM PREGATIT SI EU FLORILE , MAINE VOR PLECA DE LA MINE! DOAR CACTUSII NU MIAU INCAPUT SI VOI MAI FACE ALT COLET LUNI PROBABIL !
SI ANDREEI JUHOS IAM PUS CE MIA CERUT , SI TOT MAINE VOR PLECA!
CATRE BUBU SI ADRIANA (GABITA) VOI PREGATI LUNI SA NU STEA IN WECHEND PRIN POSTA!
SPER SA VI SE PRINDA SI SA AJUNGA BINE!
IULIA MULTUMESC FRUMOS!
ACUM SEARA AM PREGATIT SI EU FLORILE , MAINE VOR PLECA DE LA MINE! DOAR CACTUSII NU MIAU INCAPUT SI VOI MAI FACE ALT COLET LUNI PROBABIL !
SI ANDREEI JUHOS IAM PUS CE MIA CERUT , SI TOT MAINE VOR PLECA!
CATRE BUBU SI ADRIANA (GABITA) VOI PREGATI LUNI SA NU STEA IN WECHEND PRIN POSTA!
SPER SA VI SE PRINDA SI SA AJUNGA BINE!
am primit coletul iulia , sunt foarte frumoase , mersi mult de tot!
leam pus in apa sami faca radacini!
esti o draguta , sper sa primesti si tu pe cel de la mine !
leam pus in apa sami faca radacini!
esti o draguta , sper sa primesti si tu pe cel de la mine !
multumes simo
sper sa iti placa si sa te bucuri de ele
te pup
te pup
iulia-
. :
iulia a scris:multumes simo
te pup
imi plac , sunt superrr
PT TINE SIMO
iulia-
. :
Simona si Adriana (Gabita) coletele pt voi au plecat azi! Va rog sa ma iertati pt intarziere, dar am fost mai mult plecata pe la ai mei (e vremea culesului!)
Simona, din nefericire nu am putut sa iti trimit decat o frunza de violeta mov pt ca nu a mai crescut nici una pt a deveni viabila pt inradacinat, si 2 frunze de violeta ciclam, pe langa tradescantia.
Adriana, tradescantia pt tine are deja 2 firicele de radacini, sper sa ajunga cu bine!
Pentru schimb nu mai am alte plente viabile pana la primavara, insa mama va tunde trandafirul japonez dupa ce i se termina inflorirea, ar mai avea 2 puiuti de tradescantia si cyperus 1 palc de 3 fire cu radacinute. Cine doreste astept sa spuna si ce ofra in schimb!
Va pup!
Simona, din nefericire nu am putut sa iti trimit decat o frunza de violeta mov pt ca nu a mai crescut nici una pt a deveni viabila pt inradacinat, si 2 frunze de violeta ciclam, pe langa tradescantia.
Adriana, tradescantia pt tine are deja 2 firicele de radacini, sper sa ajunga cu bine!
Pentru schimb nu mai am alte plente viabile pana la primavara, insa mama va tunde trandafirul japonez dupa ce i se termina inflorirea, ar mai avea 2 puiuti de tradescantia si cyperus 1 palc de 3 fire cu radacinute. Cine doreste astept sa spuna si ce ofra in schimb!
Va pup!
si eu vreau sa fac schimb de palntute
eu pot oferi
kalanchoe urzicuta
abutilon
muscate
trandafir japonez rosu
trandafir de gradina rosu
galben
alb catarator
oxalis colocasie
craciunita
spinii lui iisus
multe altele
dar nu stiu si eu cum sa pun poze
eu pot oferi
kalanchoe urzicuta
abutilon
muscate
trandafir japonez rosu
trandafir de gradina rosu
galben
alb catarator
oxalis colocasie
craciunita
spinii lui iisus
multe altele
dar nu stiu si eu cum sa pun poze
iulia-
. :
iti trebuie un cont pe Photobucket si incarci pozele din calculator, apoi copii ultimulcod adica cel IGM si da`i paste aici...daca nu reusesti vb pe mess anka9mai e id`ul meu...
anka9mai-
Numarul mesajelor : 7521
Varsta : 42
Localizare : De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Joburi/Distractii : cu Alex si tati
Stare de spirit : ca vantul :))))
zodia ta :
. :
Data de inscriere : 26/01/2009
anka mersi de ajutor , poate va reusi sa adauge poze si iulia !
bubu azi pun si eu coletul la posta , scuze si eu de intarziere ..am avut o gramada pe cap zilele astea!
iar pe adriana(gabita) o astept sami spuna cam ce ar vrea din florile mele!
va puppp!!!!!!!
bubu azi pun si eu coletul la posta , scuze si eu de intarziere ..am avut o gramada pe cap zilele astea!
iar pe adriana(gabita) o astept sami spuna cam ce ar vrea din florile mele!
va puppp!!!!!!!
mersi mult mary si anka
voi incerca putin mai tarziu
pupici
voi incerca putin mai tarziu
pupici
iulia-
. :
FILODENDRON - Philodendron scandens
Speciile de Philodendron prezinta tulpini lungi, sinuoase, cu crestere taratoare sau agatatoare.
Frunzele au marimi si forme foarte diferite. in general tulpina nu ramifica.
Filodendronul este planta pentru camere calde si cu umiditate atmosferica mai ridicata. Ii place lumina, dar fara soare direct.
as dori si eu un pui de filodendron , cine are sami ofere , va rog mult ...de mult caut asa ceva !
Speciile de Philodendron prezinta tulpini lungi, sinuoase, cu crestere taratoare sau agatatoare.
Frunzele au marimi si forme foarte diferite. in general tulpina nu ramifica.
Filodendronul este planta pentru camere calde si cu umiditate atmosferica mai ridicata. Ii place lumina, dar fara soare direct.
as dori si eu un pui de filodendron , cine are sami ofere , va rog mult ...de mult caut asa ceva !
iulia-
. :
bravo Iulia te`ai descurcat, foarte frumoasa floricica ta
anka9mai-
zodia ta :
. :
Dracaena
Denumire stiintifica
Dracaena (D. Deremensis)
Denumire populara
Dracaena
Specii si varietati
D. Marginata, D. Draco, D. Fragrans, D. Deremensis (Cultivaruri: Bausei, Jane Craig, Warnekii), D. Godseffiana Baker, D. Sanderiana Hort, D. Reflexa
Are frunze largi marcate de dingi alb crem. Cultivarurile se deosebesc prin culoarea frunzelor: Bausei are doua dungi longitudinale, late, pe mijlocul frunzei; Jane Craing are frunzele complet verzi; iar Warnekii are frunzele brodate de alb.
Ingrijire
Pulverizarea plantei cu apa sau stergerea frunzelor cu un burete umed trebuie aplicata in mod frecvent. Fertilizarea se aplica de 2 ori pe luna, numai vara. Trasplantarea este necesara la 2-3 ani si se executa primavara. Necesita locuri mai calduroase in timpul iernii.
Denumirea ºtiinþificã: Schefflera
Denumirea populara: Arbore umbrela
Familia: Araliaceae
Origine: Asia si Australia
Etimologie: numele vine de la botanistul J. K. Scheffler (secolul al XVIII-lea)
Gabarit: In conditii de apartament, nu depaseste 1,5-2m.
In mediul ei natural poate atinge si 20m
Lumina si temperatura: Necesita locuri luminoase, fara soare direct nici in orele dimineataii, deoarece poate produce arsuri pe frunze. Temperatura trebuie mentinuta intre 15 si 20 grade celsius.
Descriere sumara: Tulpina si ramificatiile au pozitie dreapta,verticala.Frunzele sunt lungi, petiolate si palmat compuse din 5-10 foliole foarte lungi (20-30 cm),asezate in pozitie orizontala,de unde si denumirea de umbrela.
Solul: Nu este pretentioasa in legatura cu substratul, putand fi utilizat orice tip, dar cu conditia sa fie bine drenat.
Udarea: Udarea se face regulat, astfel incat pamantul de la suprafata sa se mentina mereu reavan. vara se uda mai mult decat iarna.
Aerul: Ii place aerul umed, de aceea pulverizarea nu trebuie omisa.
Ingrasaminte: fertilizarea nu este absolut necesara, deoarece planta creste repede.
Inmultirea: Se poate realiza prin butasi inradacinati direct in pamant (cum am facut eu deoarece planta mama a murit si am salvat un pui) sau prin seminte.
Conditii de iernare: Iarna, udarea se reduce.
Boli si daunatori:
- Paduchele testos (cosenilele); http://bolilesidaunatoriiplantelor.gradinamea.ro/Cosenilele_3467_590_1.html
- Paianjenii rosii:
Ingrijire, particularitati: Transplantarea se face doar primavara, la interval de 2-3 ani. Planta tanara trebuie ciupita de mai multe ori pentru a se ramifica mai bogat. S. actinophylla nu tolereaza taierile severe, in schimb S. arboricola se poate taia in scopul indreptarii inaltimii plantei.
Observatii: Seva plantei este toxica.
Denumirea ºtiinþificã: Schefflera
Denumirea populara: Arbore umbrela
Familia: Araliaceae
Origine: Asia si Australia
Etimologie: numele vine de la botanistul J. K. Scheffler (secolul al XVIII-lea)
Imagini:
http://www.arbolesornamentales.com/Schefflera1.jpg
http://jardin-mundani.info/araliaceae/schefflera-puertocruz.jpg
Gabarit: In conditii de apartament, nu depaseste 1,5-2m.
In mediul ei natural poate atinge si 20m
Lumina si temperatura: Necesita locuri luminoase, fara soare direct nici in orele dimineataii, deoarece poate produce arsuri pe frunze. Temperatura trebuie mentinuta intre 15 si 20 grade celsius.
Descriere sumara: Tulpina si ramificatiile au pozitie dreapta,verticala.Frunzele sunt lungi, petiolate si palmat compuse din 5-10 foliole foarte lungi (20-30 cm),asezate in pozitie orizontala,de unde si denumirea de umbrela.
Solul: Nu este pretentioasa in legatura cu substratul, putand fi utilizat orice tip, dar cu conditia sa fie bine drenat.
Udarea: Udarea se face regulat, astfel incat pamantul de la suprafata sa se mentina mereu reavan. vara se uda mai mult decat iarna.
Aerul: Ii place aerul umed, de aceea pulverizarea nu trebuie omisa.
Ingrasaminte: fertilizarea nu este absolut necesara, deoarece planta creste repede.
Inmultirea: Se poate realiza prin butasi inradacinati direct in pamant (cum am facut eu deoarece planta mama a murit si am salvat un pui) sau prin seminte.
Conditii de iernare: Iarna, udarea se reduce.
Boli si daunatori:
- Paduchele testos (cosenilele); http://bolilesidaunatoriiplantelor.gradinamea.ro/Cosenilele_3467_590_1.html
- Paianjenii rosii:
Ingrijire, particularitati: Transplantarea se face doar primavara, la interval de 2-3 ani. Planta tanara trebuie ciupita de mai multe ori pentru a se ramifica mai bogat. S. actinophylla nu tolereaza taierile severe, in schimb S. arboricola se poate taia in scopul indreptarii inaltimii plantei.
Observatii: Seva plantei este toxica.
eu sper ca ar reusit sa va sun cate ceva despre aceste flori
sunt bucuroasa ca am reusit sa postez poze si voi mai pune mult mai multe dar momentan fug la treaba
ii multumesc ancai pt ajutor
pwp
iulia-
. :
bravo Iulia acum ca te descurici sa incarci poze....asteptam sa va vedem si pe voi
anka9mai-
zodia ta :
. :
iulia ...daca te rogg ... sa postezi despre aceste flori in topikul special creat ,,identificarea plantelor,,
aici vei posta poze cu florile pe care ti leai dori sa le primesti ...sau cele primite de la cineva din forum!
multumesc anticipat
te felicit ca ai reusit sa postezi poze , si multumesc ankai ca tea ajutat!
aici vei posta poze cu florile pe care ti leai dori sa le primesti ...sau cele primite de la cineva din forum!
multumesc anticipat
te felicit ca ai reusit sa postezi poze , si multumesc ankai ca tea ajutat!
bubu , miau ajuns florile , sunt in stare perfecta!
doar codita de la violeta mov sa rupt .... dar nui nik ..am puso asa in apa !
multumesc m,ultttttttt
fac eu si pozici sa vedeti!
doar codita de la violeta mov sa rupt .... dar nui nik ..am puso asa in apa !
multumesc m,ultttttttt
fac eu si pozici sa vedeti!
Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» Plante antioboseala
» poze cu plantele mele de ghiveci !
» plante de interior ....in gradina !
» ce planta este asta??? (identificare plante ) !
» poze cu plantele mele de ghiveci !
» plante de interior ....in gradina !
» ce planta este asta??? (identificare plante ) !
Pagina 3 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Iun 10, 2017 2:51 am Scris de Boem_Club
» Au inceput inscrierile in Tabara de Muzica Boem Club!
Sam Iun 10, 2017 2:50 am Scris de Boem_Club
» Vanzari piane si pianine acustice la preturi imbatabile!
Dum Sept 25, 2016 5:39 am Scris de Boem_Club
» Vanzari piane si pianine acustice la preturi imbatabile!
Dum Sept 11, 2016 5:53 am Scris de Boem_Club
» Incep inscrierile la cea de-a doua editie a Taberei de Muzica Boem Club
Sam Feb 06, 2016 9:35 pm Scris de Boem_Club
Sam Feb 06, 2016 9:34 pm Scris de Boem_Club
Sam Feb 06, 2016 9:34 pm Scris de Boem_Club
Sam Feb 06, 2016 9:33 pm Scris de Boem_Club
Sam Feb 06, 2016 9:31 pm Scris de Boem_Club